Cal Soler
(Massoteres - Segarra)

Massoteres - Cal Soler (Foto: Albert Esteves, 2015)

Massoteres - Cal Soler, finestral

Massoteres - Cal Soler, finestral (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer Principal, 11
Cal Soler és un gran edifici senyorial situat just al centre del clos medieval, a l'entorn del qual es perfila el carrer Principal. Probablement és el resultat de la transformació de l'antic castell, documentat des del segle XIV, en un gran casal renaixentista. A la façana principal hi podem veure un bell portal adovellat. A la mateixa façana hi ha tres finestrals, un d'ells amb motllura conopial i dibuixos a la llinda i dos més amb guardapols motllurat rectilini. A la resta de façanes hi podem veure altres finestrals de diverses tipologies i algunes espitlleres. Cal destacar un cos sobresortit amb cartel·les corbades que podria haver estat un matacà o una latrina.