Capella de Sant Simeó
(Massoteres - Segarra)

Massoteres - Sant Simeó

Massoteres - Sant Simeó (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Cementiri vell
Necessita intervenció urgent
Les restes de l'església de Sant Simeó estan situades dins el recinte de l'antic cementiri del poble. No s'han conservat documents medievals que l'esmentin. De l'edifici original del segle XI en resta l'absis, la paret de migdia i part de la de ponent, on hi ha via la porta. Hi ha un tram restaurat modernament.

L'absis és semicircular, cobert amb volta de quart d'esfera i obert a la nau amb un arc de mig punt en degradació. Exteriorment està ornamentat amb lesenes i arcuacions de tipus llombard. Al mig hi té una finestra de mig punt, de doble esqueixada. Tot i que les restes semblen consolidades, l'edifici i l'entorn es troben en un estat lamentable.