Capella de la Mare de Déu del del Roser (Solibernat)
(Massoteres - Segarra)

Massoteres - Capella del Roser, de Solibernat

Massoteres - Capella del Roser, de Solibernat (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Camí vell de Torà. Accés des de la ctra. de Palouet
Necessita intervenció urgent
Per un camí rural, fàcilment accessible en cotxe, que surt de la carretera de Massoteres a Palouet, s'arriba a les ruïnes de que fou el gran mas de Solibernat, construït sobre les ruïnes d'un castell medieval que, des de 1233, va pertànyer al monestir de Montserrat. Es troba pràcticament enrunat, tot i que una de les façanes, encara dempeus, ens dóna idea de la seva antiga grandària. Al costat de la casa hi ha la capella de la mare de Déu del Roser, també en estat d'abandonament.

És un edifici de planta rectangular, amb la capçalera recta, que estava cobert amb una volta de canó, ara totalment esfondrada. Malgrat tot, conserva els quatre murs perimetrals i el portal i encara seria possible restaurar-la, abans que desaparegui a causa del definitiu esfondrament de la masia. A la llinda de la porta hi podem veure el monograma de Crist i la data de 1673.