Sant Pere de Murinyols
(Torà - Segarra)

Torà - Sant Pere de Murinyols

Torà - Sant Pere de Murinyols (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Des de la Ctra. Vella de Palouet a 2'5 Km. de Torà s'agafa una pista a mà dreta
Coneguda també com Sant Pere dels Empalous. Està situada enmig de camps de conreu, prop del nucli de Palouet, dalt d'un pujol (o morinyol). Sembla que va ser construïda aprofitant les restes d'una torre medieval mig derruïda, que es va aprofitar com a absis. A l'interior hi ha una mena d'arc triomfal ogival, on hi ha inscrita la data de 1615. Se sap que va ser beneïda l'any 1616. Va ser restaurada els anys 1921 i 1985.

A pocs metres d'aquesta capella hi havia, fins el seu enderrocament l'any 1980, les restes d'una capella més antiga, documentada des de 1429.