Sarcòfags medievals de Claret
(Torà - Segarra)

Torà - Sarcòfags medievals de Claret

Torà - Sarcòfags medievals de Claret (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Claret
Prop de l'absis de l'església de Santa Maria de Claret es van trobar tres sarcòfags medievals que han estat instal·lats a la mateixa plaça, protegits per un teulat. Es probable que haguessin acollit les despulles de la nissaga dels Claret, senyors del castell. S'hi poden veure encara les escuts heràldics, les creus i altres símbols que decoraven la pedra, tot i que es troben molt desgastats.

Hi ha una ossera petita, que podria ser d'origen romànic, decorada amb una orla. El sarcòfag més gran, decorat amb tres escuts, podria ser dels segles XIV o XV. Hi ha una tercera ossera, ornada amb dues creus, de datació més incerta.