Hostal Vell
(Torà - Segarra)

Torà - Hostal Vell

Torà - Hostal Vell, detall d'una porta

TipusHotels i hostals
Situació Plaça de l'Hostal Vell, 44
Conegut també com la Toranesa, és un gran casal renaixentista que conserva bona part dels seus elements originals, tot i les reformes posteriors. Destaquen especialment els dos portals, un d'ells adovellat, de mig punt, decorat amb signes i anagrames i on hi ha la data de 1566. L'altra porta, més moderna, és rectangular i té un escut amb les inicials JV, corresponents a Josep Vendrell, que amplià la casa durant la segona part del segle XVIII. L'hostal va viure la seva millor època durant el segle XIX, utilitzat per traginers, comerciants i pels forasters que s'allotjaven a la vila. Actualment funciona coma cafeteria.