Font de la Vila
(Torà - Segarra)

Torà - Font de la Vila

Torà - Font de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2015)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Plaça de la Font
És una de les fonts monumentals més interessants del país. Podria haver estat construïda al segle XVIII, o potser abans. La font pròpiament dita és a la part frontal, protegida per un porxo de punt rodó, i consta de dos brolladors. Damunt del porxo hi ha un cos semicircular on hi ha un cartell que indica que el 12 d'octubre de 1907 l'aigua arribar fins aquí, a causa de la crescuda de la riera de Llanera. Hi ha una altra inscripció que fa referència una riada anterior (1866). També hi podem observar la figura en relleu d'un toro, símbol de Torà. A la façana de migdia hi ha una pica amb tres compartiments que servia per netejar la verdura. A la part del darrera hi ha el safareig públic i a la façana nord els abeuradors pels animals. L'any 1911 s'hi va construir un pilaret quadrangular de maó vist.