Església de Sant Iscle i Santa Victòria
(Serra de Daró - Baix Empordà)

Serra de Daró- Església de Sant Iscle

Serra de Daró- Església de Sant Iscle (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Sant Iscle d'Empordà
InterèsEspecial interès Interessant
Església romànica, consagrada l'any 1123, sobrealçada i fortificada entre els anys 1630 a 1640. Aquesta modificació, que va doblar-ne l'alçada, va alterar radicalment la fesomia original de la capella que fins a fer-la semblar un castell, fins i tot amb les seves espitlleres, tal com podem veure sota el campanar d'espadanya (afegit al segle XIX) i a l'absis.

L'església té dues naus, l'original romànica, coberta amb volta de canó apuntat i capçada amb un absis semicircular, i una altra afegida al costat nord, amb la capçalera rectangular, ambdues comunicades mitjançant un arc rebaixat (on hi ha la data de 1632). La nau romànica té un arc triomfal amb columnes decorades de capitells esculpits amb figures d'animals fantàstics. L'exterior de l'absis està decorat amb petites arcuacions de mig punt. L'actual portal és de l'any 1635, d'estil barroc, amb un frontó triangular partit i fornícula al timpà.