Carrer Major
(Ivorra - Segarra)

Ivorra - Carrer Major (Foto: Albert Esteves, 2015)

Ivorra - Carrer Major, premsa d'una casa enderrocada

Ivorra - Carrer Major, premsa d'una casa enderrocada (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer Major
El carrer Major és l'arteria que configura l'estructura urbana del poble d'Ivorra, des de la seva antiga entrada, pel portal de Cal Millàs, fins al capdamunt del turó, on hi havia el castell i la primitiva església, que servia de baluard defensiu. És un carrer estret, costerut i sinuós, amb passos coberts que van travessant les cases d'origen medieval que van anar eixamplant-se entre els segles XVI i XVIII. Actualment algunes d'aquestes cases es troben en molt mal estat i altres s'han perdut del tot. En una d'elles, enderrocada, hi veiem una premsa amb data de l'any 1711.