Sant Miquel de Guarda-si-venes
(Guissona - Segarra)

Guissona - Sant Miquel de Guarda-si-venes

Guissona - Sant Miquel de Guarda-si-venes (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Guarda-si-venes
L'església de Sant Miquel de Guarda-si-venes va ser fundada al segle XI, a redòs del castell (castellum Guardsivenen que va donar origen al llogaret i del qual ja no hi ha rastre. L'edifici que ara podem contemplar és fruit d'una refecció posterior, probablement dels segles XVI-XVII. És una petita capella de planta rectangular, coberta amb volta apuntada, feta amb carreus ben tallats i alineats. Té un portal senzill, de punt rodó i una interessant rosassa que forma al seu interior una estrella de sis puntes. Al capdamunt, una petita espadanya.

L'altar està presidit per una imatge de fusta romànica de la Mare de Déu de les Neus, nom amb el qual es coneix també a la mateixa capella.