Església de Sant Julià
(Corçà - Baix Empordà)

Corçà - Església de Sant Julià

Corçà - Església de Sant Julià (Foto: Albert Esteves, 2015)

Corçà - Església de Sant Julià, relleu encastat al campanar

Situació Plaça del Firal
L'església parroquial de Sant Julià està documentada des de l'any 1965 (Sancti Iuliani de Quarciano). Tot i que conserva bona part de les estructures romàniques, l'edific actual és fruit de les modificacions dutes a terme en dues fases posteriors, cap al segle XVI, quan es decideix fortificar-la (a la façana de llevant de la sagristia hi ha un carreu amb la data de 1598), i al segle XVIII, època a la qual correspon tot l'interior del temple i el campanar (hi ha un altre carreu a la sagristia amb la data de 1735). Al campanar s'hi va incrustar, a mitja alçada, un relleu del segle XVI amb les imatges de quatre sants, ara molt desgastades.

De l'edifici romànic, dels segles XII-XIII, en resta la part baixa de la façana, amb la porta formada per dos arcs degradats de mig punt, i restes de l'absis incorporades a la capçalera actual.