Passatge Robacols
(Barcelona | El Clot - Barcelonès)

Barcelona - Passatge Robacols

Barcelona - Passatge Robacols (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

Situació Rossend Nobas, 37
És un passatge recòndit i actualment inaccessible perquè els veïns l'han tancat amb una reixa per raons de seguretat. Està format per un conjunt de nou cases unifamiliars de planta i pis, construïdes cap a la fi del segle XIX. Algunes es troben en estat d'abandonament. El lloc va ser propietat de la família Casas, importants terratinents amb propietats per tot el districte i les casetes van ser destinades a treballadors del barri, la major part treballadors del sector ferroviari. És el que resta de l'antic barri de Can Robacols, un barri humil nascut al voltant d'una antiga vaqueria i desaparegut l'any 1958.