Monument al Doctor Pere Castelló
(Guissona - Segarra)

Guissona - Monument al Doctor Pere Castelló

Guissona - Monument al Doctor Pere Castelló (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Plaça dels Països Catalans
Pere Castelló i Ginestà (Guisona, 1770 - Madrid, 1850) va ser un eminent metge i cirurgià i principal autor de la reforma del 1827, que uní els ensenya-ments de Medicina i de Cirurgia. Va ser cirurgià de cambra de la família reial espanyola. La reina Isabel II li va concedir els títols de Marqués de la Salud i Vizconde de Guisona. Un escultor que li va ser contemporani, Ponciano Ponzano, li va fer un bust de bronze, conservat a Madrid. L'any 1995, per iniciativa del regidor de Guissona, Jaume Alsina, es va col·locar una reproducció d'aquest bust a una plaça de Barcelona, prop de Piscines i Esports, i el mateix a la plaça dels Països Catalans de Guissona.