Reproducció de la Dama d'Elx
(Barcelona | La Sagrera - Barcelonès)

Barcelona - Reproducció de la Dama d'Elx

Barcelona - Reproducció de la Dama d'Elx (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Reproducció de la Dama d'Elx (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

Situació Plaça dels Jardins d'Elx
L'any 1966 s'obre la plaça dels Jardins d'Elx al voltant de l'església de Crist Rei. Estava presidida per un baix-relleu de la Dama d'Elx, obra de Ferran Bach-Esteve, escultor amb nombrosa obra a Terrassa, que es va desmuntar en una reforma de l'any 1983. Finalment, l'any 2009, en el marc d'una nova reforma de la plaça, es va instal·lar l'escultura actual de la Dama d'Elx, una reproducció feta amb pedra artificial de la coneguda escultura ibèrica trobada a Alcúdia d'Elx l'any 1897, datada als segles V-IV aC. El monument és una donació de l'Ajuntament d'Elx a la ciutat de Barcelona.