Fàbrica de Pintures Ivanow
(Barcelona | La Sagrera - Barcelonès)

Barcelona - Fàbrica de Pintures Ivanow (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Fàbrica de Pintures Ivanow (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

AutorXavier Basiana (reforma)
Situació Hondures, 28-30
El 1959, l'arquitecte Jordi Figueres Anmella, per encàrrec de l'empresari Víctor Ivanow Bauer, projectava la fàbrica de Pintures Ivanow en un solar de l'industrialitzat barri de la Sagrera. L'edifici no es va començar a aixecar fins al 1967 i va ser inaugurat el 1968. Es va traslladar l'activitat a la Zona Franca i va ser ocupada per diverses empreses tèxtils fins al 1997.

La coberta a la catalana acabava l'edifici amb una superfície ondulada ceràmica que el caracteritzava. Malauradament, els aiguats del 2005 la van enfonsar i encara no ha estat possible reconstruir-la. L'any 1998 neix la Nau Ivanow com a nou espai per a la creació, producció i difusió de la cultura contemporània, de la mà de l'arquitecte Xavier Basiana. Aquí té la seu el Centre de Documentació de la Sagrera.