Església de Sant Pelegrí
(Biosca - Segarra)

Biosca - Església de Sant Pelegrí

Biosca - Església de Sant Pelegrí (Foto: Albert Esteves, 2015)

Biosca - Església de Sant Pelegrí (Foto: F. Blasi -Arxiu C.E.C.-, anys 30)

Situació Ctra. de Guissona, LV-3113, km 28,3
Es coneix també com a Santuari de la Mare de Déu del Pla, nom que tenia fins que al segle XVII els germans servites van instituir la devoció a sant Pelegrí. És una església d'origen romànic, segurament de finals del segle XII o inicis del XIII, però molt transformada al segle XIX. A la portada actual hi ha la data de 1855. Originalment era una església de nau única, capçada amb un absis semicircular, que encara es conserva. Actualment és un temple de tres naus, de planta basilical. La nau central està coberta amb volta de canó apuntada i les laterals amb voltes de creueria.