Ruïnes del Castell de Biosca
(Biosca - Segarra)

Biosca - Ruïnes del castell

Biosca - Ruïnes del castell (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Turó al capdamunt del poble
Situat dalt del turó que presideix el poble, un indret estratègic des d'on es domina la vall del Llobregós, que va ser frontera entre cristians i musulmans. El lloc està documentat des de l'any 1031 i el castell pròpiament dit, des de 1067. Va pertànyer a diverses famílies durant l'edat mitjana i des de 1369 fins al segle XVII va ser senyorejat per la família Camporrelles. Va ser destruït pels carlins l'any 1837 i reedificat dos anys després, però aviat va ser abandonat i les seves pedres van ser utilitzades pels veïns per a construir o restaurar les seves cases. Només en resten alguns fragments de murs i d'algunes torres cantoneres i part d'una torre rodona central.