Esteles discoïdals del cementiri de Sanaüja
(Sanaüja - Segarra)

Sanaüja - Esteles dicoïdals (Foto: Lluís Castany, 2017)

IMG_3264Sanaüja - Esteles dicoïdals

IMG_3264Sanaüja - Esteles dicoïdals (Foto: Lluís Castany, 2017)

Sanaüja - Esteles dicoïdals, quan encara estaven al cementiri

Sanaüja - Esteles dicoïdals, quan encara estaven al cementiri (Foto: Joan Tous. http://calaix.gencat.cat, 1965)

Situació Interior de la capella de Santa Magdalena
InterèsEspecial interès Interessant
El cementiri de Sanaüja comptava amb una importantíssima col·lecció de 68 esteles discoidals. Estaven disposades una al costat de l'altra, formant una placeta al centre del recinte. Actualment es troben exposades a la capella de Santa Magdalena.

Les esteles discoidals van ser utilitzades durant molts segles, es considera que les de Sanaüja abasten una cronologia que va des del segle XIV al XVIII. En molts casos la decoració en baix relleu es troba molt erosionada, a causa de la degradació de la pedra de marès, de tipus sorrenc. Es tracta de motius religiosos, de torres o castells, heràldics, florals o geomètrics.