Casal-castell de Canet de la Tallada
(La Tallada - Baix Empordà)

La Tallada - Casal-castell de Canet de la Tallada

La Tallada - Casal-castell de Canet de la Tallada (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Canet de la Tallada
Darrera l'església de Sant Mateu de Canet hi ha un gran casalot d'aspecte casteller, amb torres i garites i finestres i altres elements d'època diversa. No hem trobat cap documentació ni en sabem l'origen. Podria estar relacionat, igual que l'església, amb la domus de Sant Mateu, esmentada l'any 888. El lloc de Canet està documentat des de 1087, i va estar vinculat a Verges fis al segle XVII. L'edifici actual sembla fruit de diferents remodelacions, alguna d'elles ben moderna, però la data inscrita en una llinda (1742) ens fa pensar que la major part és fruit d'una refecció del segle XVIII, probablement contemporània a la construcció de l'actual edifici de l'església.

La darrera remodelació va ser duta a terme per l'artista alemany Ricci Riggenbach, conegut com “el Rodin modern", nascut l'any 1923 a Potsdam, que la va posseir fins a finals dels 90.