Torre Gran
(Torroella de Montgrí-L'Estartit - Baix Empordà)

Torroella de Montgrí - Torre Gran

Torroella de Montgrí - Torre Gran (Foto: Albert Esteves, 2015)

Torroella de Montgrí - Torre Gran (Foto: Ferran Artigas, 2020)

Situació Urbanització Torre Gran, entre Torroella i l'Estartit. Carrer d'Itàlia
Es tracta d'una masia, construïda o refeta al segle XVI, que compta amb la torre de guaita més gran i ben conservada del terme. És una torre de planta circular, de quatre pisos, amb la base atalussada, d'uns 18 m d'alçada. Compta amb diverses obertures emmarcades amb carreus de pedra tallada, amb espitlleres a la part inferior, aptes per armes de foc. Està coronada amb una corsera, amb la part superior restaurada. La casa té una finestra renaixentista, amb brancals motllurats i guardapols recte.

Segons indica Josep Vert, està documentada des de mitjan segle XVI, època en la qual n'era propietari Joan Quintana.