Mas Ral
(Torroella de Montgrí-L'Estartit - Baix Empordà)

Torroella de Montgrí - Mas Ral (Foto: Albert Esteves, 2015)

Torroella de Montgrí - Mas Ral, finestra

Torroella de Montgrí - Mas Ral, finestra (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Ctra. de Torroella a l'Estartit, km 3
Masia del segle XVI, situada molt a prop de la carretera de Torroella a l'Estartit. Es troba en molt bon estat i presenta portal adovellat de punt rodó i dos finestrals renaixentistes, un d'ells amb pilastres als brancals i guardapols i ampits motllurats. L'element més destacat és la torre de guaita, amb finestres emmarcades amb pedra picada i coronament emmerletat. Està feta amb pedra irregular, sense treballar. Davant de la masia hi ha un pou antic.

Segons Josep Vert, és un de les més antigues del terme, probablement de començament del segle XVI. A mitjan d'aquest segle consta com a propietat de Joan Real.