Torre de les Bruixes
(Torroella de Montgrí-L'Estartit - Baix Empordà)

Torroella de Montgrí - Torre de les Bruixes i muralla (Foto: Albert Esteves, 2015)

Torroella de Montgrí - Torre de les Bruixes

Torroella de Montgrí - Torre de les Bruixes (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Avinguda Lluís Companys - Plaça Empordà
Formava part de l'antiga muralla de Torroella i va ser una de les seves darrers fortificacions, construïda al segle XVI, per això es coneixia com la Torre Nova. És una torre de planta circular, amb la base atalussada, feta amb filades de carreus només carejats, oberta amb espitlleres, aptes per arma de foc. Al costat de la torre hi ha un tram de mur amb una porta de mig punt, ara tapiada.

El nom de Torre de les Bruixes li prové d'una llegenda local segons la qual en aquest indret es reunien les bruixes i un personatge enigmàtic conegut com l'avi Xixó.