Portal de Santa Caterina i muralla
(Torroella de Montgrí-L'Estartit - Baix Empordà)

Torroella de Montgrí - Portal de Santa Caterina (Foto: Albert Esteves, 2015)

Torroella de Montgrí - Torre de Santa Caterina

Torroella de Montgrí - Torre de Santa Caterina (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Avinguda Lluís Companys, 33
Torroella era una vila emmurallada des de l'època alt-medieval. El creixement del nucli urbà va obligar a ampliar la muralla cap al segle XIII i aquest perímetre fortificat es va mantenir fins al segle XIX. La muralla tenia sis portes i diverses torres, de les quals només se'n conserven dues, la de Santa Caterina i la de les Bruixes.

El portal de Santa Caterina, que travessa la torre del mateix nom, va ser construït al segle XIV. La torre és de planta quadrada, està coronada amb merlets i té espitlleres als laterals. Des de l'interior del recinte es poden veure els dos pisos, coberts amb volta apuntada. Al costat del portal es conserva un tram de muralla on també podem veure les espitlleres de vigilància.