Ermita de Sant Sebastià
(Sitges | Sant Sebastià - Port Alegre - Garraf)

Sitges - Sitges - Ermita de Sant Sebastià, absis

Sitges - Sitges - Ermita de Sant Sebastià, absis (Foto: Albert Esteves, 2009)

AutorFrancesc Cros Massó, m.o.
Situació Pg. Balmins s/n
Adossada i de fet integrada al cementiri, és un edifici d'origen desconegut (alguns historiadors el situen al segle VIII) que va ser segurament refet al segle XVII (en un mur hi havia inscrita la data de 1614), reconstruït de nou entre 1857 i 1861.

És un edifici de nau única, amb capelles laterals i una torre campanar de planta octogonal amb coberta piramidal de ceràmica vidriada. La façana principal presenta un sòcol de pedra i està dividida verticalment amb dues falses pilastres, La porta és de mig punt i té un òcul central, sense ornamentació. Al capdamunt hi ha una petita espadanya, de maó vist.