Muralles d'Ullastret
(Ullastret - Baix Empordà)

Ullastret - Muralla

Ullastret - Muralla

Ullastret - Muralla

Situació Carrer dels Valls / Carrer Hospital
El castell d'Ullastret està documentat des de l'any 1225 (Castrum de Oleastreto) tot i que és molt probable un origen més antic, sempre vinculat al comtat emporità. Al segle XV va passar a mans de la família dels Sant Feliu, i d'aquests, per vincle familiar, als Margarit i als Senesterra.

Del castell, que es creu que estava situat a l'esplanada de davant de l'església, no en resta res. Es conserva únicament, però en força bon estat, el traçat de les muralles, datades, segons Badia i Homs, als segles XIII i XIV. Hi ha una torre de planta circular, que va servir de presó, i nou torres de planta quadrada, amb espitlleres i sageteres, igual que els trams de murs que les uneixen, alguns d'ells formant grans talussos per la part exterior.