Capella de Sant Miquel del Castell o del Remei
(Castellterçol - Moianès)

Castellterçol - Capella de Sant Miquel del Castell

Castellterçol - Capella de Sant Miquel del Castell (Foto: Albert Esteves, 2015)

Castellterçol - Capella de Sant Miquel del Castell (Foto: Valentí Pons, 2023)

Situació Al costat del castell
Situada als peus del Castell, va ser construïda a començament del segle XII, seguint les voluntats testamentàries del senyor del castell, Tedmar Mir, que va morir a Terra Santa. Els seus successors, els Xetmar, hi feren moltes donacions. Al segle XIX se li va afegir l'advocació de la Mare de Déu del Remei.

La capella, que ha estat restaurada recentment, és un edifici senzill, de nau rectangular, coberta amb volta de canó apuntada i capçada amb un absis semicircular. Al segle XVIII es va ampliar amb una sagristia que forma un cos lateral a migdia. El portal adovellat i el campanar de cadireta són també fruit d'una reforma tardana.