Monument a Cebrià Calvet, Canuto
(Castellterçol - Moianès)

Castellterçol - Monument a Cebrià Calvet (Foto: Alberto González Rovira, 2018)

Castellterçol - Font del carrer Calvet

Castellterçol - Font del carrer Calvet (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer Calvet, 10
Cebrià Calvet Jané (Barcelona 1855-1932), conegut popularment com a Canuto, era fill d'un traginer barceloní que l'any 1873 es va casar amb Antònia Picas, filla de Castellterçol. Va fer fortuna amb el negoci del transport amb carros. Personatge molt peculiar, va adquirir gran notorietat i es va convertir en promotor de la vila com a centre d'estiueig. L'any 1919 es va "autoerigir" aquest monument, situat a l'entrada del barri del Pedregar, on va construir diverses cases.

Molt a prop del monument hi ha una font, adossada a la masia de Can Fruns, fet amb maó vist i ornada amb l'escut del poble.