Barraques de vinya
(Sitges | Massís del Garraf - Garraf)

Sitges - Cabanes de vinya

Sitges - Cabanes de vinya (Foto: Albert Esteves, 2006)

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació Disseminades
Les barraques de vinya o de pedra seca s'utilitzaven com a refugi del pagès en cas de mal temps i alhora com a lloc on guardar els estris de conreu. Unes altres servien d'aixopluc per als pastors. Les construïen els mateixos pagesos, amb l'ajut d'una maceta, posant pedres més o menys planes en filades, unes damunt les altres, falcades amb pedres més petites. La planta pot ser rodona amb coberta semiesfèrica, quadrada o irregular atalussada. Van ser construïdes des de finals del segle XVIII fins a principis del XX. A tot el parc del Garraf n'hi ha un bon nombre, algunes força ben conservades.