Torre de la Ricarda
(El Prat de Llobregat - Baix Llobregat)

El Prat - Torre de la Ricarda

El Prat - Torre de la Ricarda (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Camí del Salí. ctra. B-203
Alçada cap a la dècada de 1870 damunt del que havia estat, segons sembla, un antic refugi de caçadors. Després que Manuel Bertrand i Salsas es va fer amb la propietat dels terrenys la casa va ser objecte d'una important remodelació, seguint les pautes del Noucentisme, que li ha acabat donant el seu aspecte actual.

El catàleg del patrimoni municipal descriu la casa en aquests termes: <a la planta segona. Coberta a dues aigües amb barbacana d'estructura de fusta. Façanes amb obertures decorades amb garlandes esgrafiades a llindes i brancals de finestres i balconeres. A sud i a oest amb balconades suportades per estructura de passamà de ferro treballat. Adossada a la vessant oest es troba una construcció d'una sola planta. Entorn de gran interès pels jardins, arbrat, i el llac, que amb un petit embarcador condueix fins a la platja>>.