Casa Vermella
(Barcelona | El Camp de l'Arpa del Clot - Barcelonès)

Barcelona - Rosselló, 538

Barcelona - Rosselló, 538 (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

AutorJoan Barba Balanzó, m.o.
Situació Rosselló 538 / Xifré, 89
Aquest habitatge va ser, en principi, una planta baixa. Reformat el 1899, s'hi afegeixen dos pisos. Es troba en un xamfrà irregular i compta amb dues entrades.

De marcada horitzontalitat, mostra dos cossos diferenciats: la part baixa de pedra carejada i l'alta, d'obra vista. El bon treball del maó i la ceràmica li donen caràcter i el destaquen de l'entorn, tot combinant-se amb les innovacions estilístiques del moment.

La va projectar Joan Barba, mestre d'obres que va treballar també a les cases Ventura i Masgoret de Montcada i Reixac,a Gràcia, Sarrià i l'Eixample (Casa Gibert).