La Pleta
(Sitges | Massís del Garraf - Garraf)

Sitges - La Pleta

Sitges - La Pleta

AutorFrancesc Berenguer Mestres (atrib.)
Situació Camí de la Plana Novella
Obra del 1894 destinada a corrals. És un edifici de pedra inspirat en l'arquitectura tradicional. Està format per tres cossos, el central una mica més avançat i cobert a dues aigües. La porta no està centrada, trencant la simetria. L'element més característic és l'original xemeneia de pedra i maó vist que serveix de coberta del pou.

Actualment pertany a la Diputació de Barcelona i funciona com a oficina i centre d’informació del Parc del Garraf, on es projecta l’audiovisual "El Garraf, parc natural" i també acull l’exposició permanent "Programa de seguiment i conservació de l’àliga perdiguera o cuabarrada" amb imatges en temps real d’aquesta au obtingudes mitjançant videocàmeres.També s’hi ha adaptat un itinerari per a gent amb cadira de rodes (informació enviada per Josep Liz)