Mas Badó
(Sant Quirze Safaja - Moianès)

Sant Quirze Safaja - Mas Badó, detall façana (Foto: Albert Esteves, 2015)

Sant Quirze Safaja - Mas Badó, edifici nou

Sant Quirze Safaja - Mas Badó, edifici nou (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Ctra. C-59, km. 26,5 - Camí Mas Badó
Masia documentada des de l'any 1353, tot i que la seva existència podria venir de més enrere. L'edifici actual del mas pròpiament dit, és de l'any 1847, segons indica una data inscrita damunt la llinda d'una finestra de la façana. El conjunt va ser renovat l'any 1929 per convertir-se en el primer sanatori antituberculós del país, activitat que va mantenir fins l'any 1944. Cap a l'any 1950 va ser renovat de nou i es va transformar en hotel. Va gaudir de gran popularitat durant els anys seixanta i setanta. Modernament s'ha rehabilitat de nou i torna a estar en funcionament.