Església de Santa Maria
(Castellcir - Moianès)

Castellcir - Església de Santa Maria

Castellcir - Església de Santa Maria (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer de l'Església
El petit nucli urbà de Castellcir es va formar en època tardana, cap al segle XIX, conformant un conjunt de cases l'eix del qual era el carrer de l'Amargura. La llunyania de l'església antiga de Sant Andreu va propiciar la construcció d'una nova parròquia a la part alta del poble, l'any 1962.

És un edifici modern, que s'aparta dels models tradicionals, tant en l'aspecte interior com exterior. La façana està dominada per un campanar-mur de pedra, amb dues campanes, i un porxo en forma de voladís recte, sostingut per dues columnes. A l'interior destaca el tancament del presbiteri amb un gran vitrall multicolor de formes abstractes.