Capella del Sant Crist del Clascar
(Sant Quirze Safaja - Moianès)

Sant Quirze Safaja - Sant Crist del Clascar

Sant Quirze Safaja - Sant Crist del Clascar (Foto: Albert Esteves, 2015)

Sant Quirze Safaja - Sant Crist del Clascar (Foto: Rossend Flaquer - Arxiu C.E.C.-, 1917)

Situació Bertí, al costat del Clascar
Necessita intervenció urgent
A pocs mestres del Clascar, darrera el casal, hi ha una singular capella de planta circular, força malmesa, construïda cap a l'any 1915, durant la reforma del casal. Segons Dalmau, va ser "transportada pedra a pedra des d'un altre indret", però no s'ha pogut contrastar aquesta informació. Estava inspirada en el templet de San Pietro in Montorio, obra de Bramante, a Roma. A la fotografia de l'any 1917 es pot veure que estava envoltada d'un peristil amb columnes de capitells de marbre que, a causa de l'abandonament de l'indret, van ser robades. L'aspecte actual s'adiu ben poc amb la seva estampa original. Resta encara part del frontó triangular que ornamentava la porta.