La Talladella
(Castellcir - Moianès)

Castellcir - La Talladella

Castellcir - La Talladella (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Camí de Santa Coloma Sasserra
És una de les masies més importants de la comarca, casa pairal dels Talladella, d'una branca dels quals procedia el capità austriacista Joan Baptista Talladella i Sardà nat l'any 1672 a la casa que la família tenia a Castellterçol. El nom de la casa es pronuncia a la contrada com Taiadella o Taiadeia. Documentada des de l'any 1386*, la casa ha sofert diverses reformes al llarg dels segles XVIII i XIX. Hi té al costat la capella de Sant Josep, ara coneguda com la Mare de Déu del Pilar.

*Un document del mas Espina, de Collsuspina, de l'any 1386 ,esmenta Pere Taiadella, de Castellcir com a arrendatari de les terres i la domus de Santa Coloma.