Carrer Tacó
(Sitges | La Vila Vella - Garraf)

Sitges - Carrer Tacó, 26

Sitges - Carrer Tacó, 26 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sitges - Carrer Tacó (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Tacó
La part més antiga de Sitges és la que correspon al primer recinte emmurallat, del segle XIII. Són els carrers més propers a l'església i la plaça de la Vila. Tenia dues portes, que comunicaven amb els camins de Barcelona i Vilanova. A partir d'aquest nucli es va conformar un primer raval, que incloïa els carrers Major, de l'Aigua, d'en Tacó, de la Carreta i Nou, defensats per una segona muralla al segle XVII. Les seves cases han anat transformant-se al llarg dels segles, ara la majoria són del XVIII i XIX, però es manté gairebé intacta l'estructura urbana medieval.

El carrer Tacó és un dels més emblemàtics del primitiu raval. Comunica el carrer Major amb el passeig de la Ribera i conserva l'estructura original tot i l'alteració de la major part de cases. Si ens hi fixem, podem veure elements de tots els estils que s'han anat succeint al llarg dels segles, des dels portals adovellats de pedra fins a elements ornamentals d'època romàntica, modernista o noucentista.