Carrer Major
(Collsuspina - Moianès)

Collsuspina - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2016)

Collsuspina - Cal Barber

Collsuspina - Cal Barber (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Carrer Major
El poble de Collsuspina està format gairebé per un únic carrer, a banda i banda del qual s'aboquen les façanes d'unes cases d'aspecte homogeni, amb l'acabat de pedra, en general força ben restaurades. Les més antigues van ser construïdes cap a la fi del segle XVII i la resta majoritàriament al llarg de la segona meitat del segle XVIII i començament del XIX. Sembla que el nucli agrupat es va formar a partir d'uns quants hostals que aprofitaven la proximitat del camí ral, una tradició hostalera que encara es manté avui en dia. Segons un document diocesà de l'any 1782, Collsuspina tenia un total de 31 cases, 14 de les quals formaven s'agrupaven al poble.