Mas Senties
(L'Estany - Moianès)

L'Estany - Mas Senties

L'Estany - Mas Senties (Foto: Albert Esteves, 2016)

L'Estany - Mas Senties (Foto: Graciel·la Vidal, 2016)

Situació Km. 8 Ctra. a Oló, trencant a mà dreta a uns 2 Km
La documentació sobre aquest mas es remunta a l'època medieval, de fet hi ha un document de l'any 927 en el qual s'esmenta una casa ubicada en un lloc anomenat Centes. L'any 1320 hi ha un monjo de l'Estany de nom Josep Senties.

L'edifici actual palesa les modificacions dutes a terme al llarg dels segles. La casa pròpiament dita està precedida d'un petit barri al qual s'hi accedeix per un portal adovellat de mig punt. Hi ha diverses obertures emmarcades amb pedra i l'existència d'alguns carreus molt ben tallats en el paredat són el probable testimoni d'una edificació molt més antiga.