Escola Timbaler del Bruc
(Barcelona | Vilapicina - Torre Llobeta - Barcelonès)

Barcelona - Escola Timbaler del Bruc (Foto: Valentí Pons, 2012)

TipusEdifici escolar
AutorOriol Bohigas, Josep M. Martorell
Situació Arnau d'Oms, 4 / Escòcia / Emili Roca
L'estret terreny va determinar en gran part aquest projecte de Bohigas i Martorell, de 1957. Constava, en un principi, de sis aules femenines i sis de masculines en diverses plantes i un parvulari en un edifici circular transparent (ja eliminat), un gimnàs-sala d'actes i espais auxiliars i de direcció arran de terra.

La manca d'espai disponible porta a bandejar passadissos i racons poc aprofitables, maximitzant l'entrada de llum i ventilació. El resultant són dues aules per pis amb àmplies terrasses cadascuna, la qual cosa possibilita fer classes tant a l'interior com a l'aire lliure. Els materials són, bàsicament, formigó armat, maó, vidre, metall i ceràmica pels paviments i els colors, clars. Amb un joc de volums que recorda potser el constructivisme.