Església Sant Pius X (Barcelona - El Congrés i els Indians - Barcelonès)

Barcelona - Església Sant Pius X

Barcelona - Església Sant Pius X (Foto: Graciel·la Vidal, 2016)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep Soteras Mauri
Situació Carrer Cardenal Tedeschini, 52
L'església Sant Pius X és obra de Josep Soteras, urbanitzador principal del barri del Congrés. Es construeix, però, més tard que la resta, l'any 60. L'edifici, que presideix la plaça del Congrés Eucarístic, s'aixeca sobre un sòcol amb una estructura contundent i simple, volums retallats i clars, per destacar entre els blocs de pisos. És una nau en forma d'hangar, amb arcs de formigó ben visibles, un porxo-visera horitzontal i amplíssim, i una torre exempta molt alta.

Contrasta fortament la seva presència amb el conjunt de construccions que l'envolten, com una fita. Només el campanar, calat i lleuger, hi estableix relació en alçada. Els edificis del darrera abracen el conjunt com un teló de fons, formant un arc darrera l'àbsis.