Mas La Coma
(Monistrol de Calders - Moianès)

Monistrol de Calders - Mas La Coma (Foto: Albert Esteves, 2016)

Monistrol de Calders - Mas La Coma, casa del masover

Monistrol de Calders - Mas La Coma, casa del masover (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Accés per un camí rural que surt del poble, cap al nord, a uns 3 km
Masia fortificada situada al nord del municipi, a la dreta de la riera anomenada la Golarda i a l'esquerra del Torrent de la Baga Cerdana. Està situada en un paratge aïllat, a uns 3 km del poble.

És un edifici senyorial, de planta quadrada i teulada a quatre aigües. Té garites semicirculars en dos dels angles. La façana principal presenta un portal adovellat de punt rodó i la major part de finestres estan emmarcades amb carreus i ampits motllurats. A la dovella clau hi ha un escut amb el nom de Bartomeu Coma i la data de 1590.

Annexa a la casa hi ha la pallissa i molt a prop, la casa del masover. Darrera el conjunt, dalt d'un turó, hi ha la capella.

Pels volts de la casa encara es veuen restes del projecte frustrat, de mitjan segle XX, de convertir la casa en un centre de jardineria, el qual havia d'enllaçar amb el poble a través de ferrocarril.