Pont Nelson Mandela
(El Prat de Llobregat - Baix Llobregat)

El Prat - Pont de Nelson Mandela (Foto: Mercè Montané, 2016)

TipusPonts i aqüeductes
AutorJuan Carlos Martínez Berzosa, eng.
Situació Entre la Barceloneta i el Pol.Ind. Pratenc
InterèsEspecial interès Interessant
És el darrer pont que travessa el Llobregat, ja molt a prop del delta. Les obres es van iniciar l'any 2009 i va entrar en servei el mes d'abril de 2015. Conegut inicialment com a pont del Pratenc, l'any 2016 va ser batejat amb el nom de Nelson Mandela.

Té una longitud de 304 m i una amplada de 29 m. És un dels arcs més grans de Catalunya, amb una llum principal de 150 m. Està constituït per dos arcs inclinats lateralment amb tauler intermedi i piles en forma de trípode invertit. La singularitat i lleugeresa del seu disseny l'han convertit en una de les icones del municipi.