Forn de calç
(Calders - Moianès)

Calders - Forn de calç

Calders - Forn de calç (Foto: Albert Esteves, 2016)

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació accés des d'Artés, per Can Vila, o des de la ctra. Manresa-Vic
Es tracta d'uns forns de calç annexos a una antiga masia, que van estar en funcionament fins als anys 50 del segle XX. Són dos forns foradats al subsòl, coberts amb volta de canó, bastits amb gresos, amb dues obertures, una arran de terra que s'utilitzava com entrada d'aire i per extreure les cendres, i una altre de més gran per on es carregaven la llenya i la pedra, extreta d'una pedrera situada al costat de la casa.

Actualment acull el El Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat, dedicat a la investigació, producció i exhibició de projectes de cultura i art contemporanis.