Sant Salvador de Canadell
(Calders - Moianès)

Calders - Sant Salvador de Canadell

Calders - Sant Salvador de Canadell (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Camí que surt del km 12,2 de la ctra. Manresa-Moià
Capella rural situada en un bosc proper al mas del Canadell. Està documentada des de l'any 1206, en un testament de Guillem de Calders, senyor del castell. L'edifici actual va substituir una capella anterior, d'època romànica, els fonaments de la qual encara són visibles, adossats a la nau. Per al nou edifici es degué fer servir l'aparell del temple anterior, que potser s'havia enrunat.

Es tracta d'una esglesiola d'una sola nau, capçada amb un absis semicircular sense obertures. El portal és adovellat, de punt rodó, amb motllures a l'arc interior i una mica desproporcionat amb relació a la façana. El campanar d'espadanya va ser reposat en les obres de restauració.