Ajuntament - Antiga presó
(Calders - Moianès)

Calders - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2016)

Calders - Ajuntament, antiga presó

Calders - Ajuntament, antiga presó (Foto: Ajuntament de Calders)

Situació Plaça Major
L'edifici de l'Ajuntament és fruit de la remodelació de diverses construccions dels segles XVII i XVIII, que aleshores eren propietat de l'església, i així ho testifiquen les inscripcions de les llindes. A la porta principal hi podem veure en relleu dos calders, símbol del poble.

A l'interior de l'edifici, en un soterrani, hi ha l'antiga presó, que ja existia la segle XVII, tot i que no es conserva documentació anterior a 1729. És una estança molt petita, coberta amb volta i sense llum exterior. A la paret hi ha una cadena de ferro, agafada per una anella.