Can Cuyàs
(Calders - Moianès)

Calders - Can Cuyàs

Calders - Can Cuyàs

Calders - Can Cuyàs

Situació Carrer Manresa, 4
És una de els cases més característiques del nucli urbà. Ha estat reformada modernament, conservant tanmateix els seus trets originals, com el portal adovellat o els finestrals emmarcats amb pedra. Una placa ens explica que la casa va ser construïda al segle XVII i que antigament era coneguda amb el nom de Cal Perrotet. Va ser propietat de Joan Cuyàs i Sala, un escultor barceloní casat amb una calderina, Elvira Ponsa, que va ser qui va impulsar la portada de l’aigua a Calders, l'any 1917. L'any 1919 l’ajuntament de Calders, presidit per Josep Estrada, va nomenar-lo fill predilecte.