Arc adrianenc (portada del Convent del Carme)
(Sant Adrià de Besòs - Barcelonès)

Sant Adrià del Besòs - Arc adrianenc

Sant Adrià del Besòs - Arc adrianenc (Foto: Albert Esteves, 2019)

Sant Adrià del Besòs - Arc adrianenc (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Av. Pi i Margall
És la portada original del desaparegut convent dels carmelites calçats o convent del Carme, de Barcelona, del segle XIV que, enderrocat després de la desamortització, va ser adquirit pel marquès de Moragues per instal·lar-lo, pedra a pedra, en una de les seves propietats. Des de 1993 està situat, com si es tractés d'un monument aïllat, al costat del pont que travessa el Besòs i la Ronda litoral.

És un arc ogival amb arquivoltes, construït amb pedra de Montjuïc, amb capitells a les impostes on es reconeixen, malgrat el desgast, rostres humans i formes animals i vegetals.