Casa del Cotó
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 670 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Gran Via, 670 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorElies Rogent Amat / Nicolau M. Rubió Tudurí (ampliació)
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 670
Edifici de l'any 1879 promogut pel comerciant cotoner Miquel Boada i projectat per Elies Rogent dins un estil academicista de referència neoclàssica. El 1958 va ser adquirit pel Gremi de Fabricants del Cotó, que en va fer la seu social, i que el va ampliar amb tres plantes, també d'estil classicista, ben diferenciades de la construcció original, amb unes falses pilastres de capitell corinti que emmarquen els eixos de les obertures i frontons triangulars al coronament, als extrems de la façana. L'ampliació va ser projectada per Nicolau M. Rubió. Es considera un dels exemples més reeixits d'ampliació i reforma d'un edifici de l'Eixample, seguint l'aire clàssic a la façana principal i els salons nobles, i una façana posterior plenament contemporània, i. alhora, prototípica -persianes de llibret- dels interiors de l'Eixample. Dins, destaca la gran escala sostinguda per tirants.

Modernament, ha estat convertit en un hotel, amb el nom de Cotton House.