Biga de la Font de l'Aurora
(Barcelona | Sant Gregori - Turó Parc - Barcelonès)

Barcelona - Biga de la Font de l'Aurora (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - La Font de l'Aurora, abans de ser desmuntada

AutorJoan Borrell Nicolau
Situació Jardins del Turó Parc
Originalment, formava part d'una font, instal·lada als jardinets que tancaven el passeig de Gràcia, obra de Joan Borrell i Nicolau (Barcelona, 1888-1951), de l'any 1929. Era una font monumental en la qual, entre quatre columnes coronades amb àligues, hi havia una Minerva alçada dalt d'una barca. Al seu costat hi havia dos carros, un conduït per Hèlios, déu del Sol, i l'altre guiat per Selene, deessa de la Lluna. Aquell monument va suscitar un enorme rebuig per la seva desproporció i finalment va ser desmuntat, l'any 1931. Una part d'aquest monument, la biga d'Hèlios amb els dos cavalls alçats, va ser aprofitada per Rubió i Tudurí i instal·lada als jardins del Turó Parc, l'any 1934.