Sepulcre Joan Casas
(Sant Antoni de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Antoni de Vilamajor - Sepulcre Casas

Sant Antoni de Vilamajor - Sepulcre Casas (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorSebastià Panis
Situació Cementiri de Sant Antoni de Vilamajor
Joan Casas i Canudas (Sant Antoni de Vilamajor, 1876 – Barcelona, 1960) va ser un dels personatges més destacats de Sant Antoni de Vilamajor durant la primera meitat del segle XX. Hereu d'una empresa tèxtil radicada al Maresme, l'any 1916 va traslladar la fàbrica al seu poble natal, un fet cabdal en el desenvolupament de Sant Antoni. Va ser, a més, un important mecenes que va impulsar la construcció de les escoles municipals.

L'any 1925 va sol·licitar permís per construir un panteó familiar, encarregat a l'escultor-marbrista Sebastià Panis, de Barcelona. En ell estan enterrats el mateix Joan Casas i Canudas, els seus pares, Josep Casas i Baró, Àngela Canudas i Casanovas, i la seva esposa, Maria Casas i Tersa, les cares dels quals podem veure esculpides a la làpida.